POS Mediu
Balta Mica a Brailei

Balta Mica a Brailei

Balta Mica a Brailei, avand o suprafata de 24555 ha, inclusiv bratele Dunarii si zonele dig-mal, este situat in lunca inundabila a Dunarii, intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei, fiind delimitate astfel. Recunoaştere conform legislaţiei comunitare/naţionale :

  • Sit Natura 2000: ROSCI0006 conform OM-MMDD 1964/2007 și ROSPA0005 conform H.G. 1284/2007
  • Arie protejată de interes naţional: parc natural conform Legii 5/2000;
  • Zonă umedă de importanță internațională - sit Ramsar, poziția 1074 / 9 iulie 2001 – transpunere în legislația română prin Legea 5/1991.

Explorati resursele obtinute in cadrul proiectului

Balta Mica a Brailei, zona umeda de interes international (sit RAMSAR), este ultimul vestigiu ramas in regim natural de inundatie pe cursul inferior al Dunarii, dupa desecarea fostei Delte Interioare (Balta Brailei si Balta Ialomitei), care conserva in present complexe de ecosisisteme acvatice si terestre intr-o forma apropiata de cea initiala. Parcul Natural Balta Mică a Brăilei reprezintă o zonă deosebit de importantă pentru conservarea și protecția naturii deoarece conservă pe 24.555 ha toate caracteristicile fostei Bălți a Brăilei, zonă în regim liber de inundație cu o suprafață de 5 ori mai mare. Importanța acestei zone rezultă din recunoașterea ca arie protejată la nivel național (parc natural), european (SCI și SPA) și internațional(sit Ramsar).

resurse

Resurse spatiale

Aplicatia Geoportal, asigura accesul la resursele spatiale specifice Parcului Natural - Balta Mica a Brailei.

viewer

Harti de distributie

Vizualizati hartile de distributie obtinute la nivelul Parcului Natural - Balta Mica a Brailei.

galerie

Galerie foto

Impartasiti experientele echipelor de experti in teren, accesand galeria foto.  

Proiect finantat prin POS Mediu, Axa prioritara 4 - "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii."